Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (2024)

Weet je niet waar je moet eten in Milaan? Op zoek naar de beste restaurants om uw smaakpapillen te verrassen? Volg de gids. Door Johanna en Fabien

U zult nooit zonder eten komen te zitten in Milaan. De tweede grootste stad van Italië herbergt een groot aantal restaurants, van met Michelin-sterren bekroonde etablissem*nten tot traditionele trattoria’s.

Sinds de jaren tachtig heeft Milaan zich gevestigd als een plaats waar Italiaanse en internationale chefs naartoe zijn getrokken om te leren, te experimenteren met nieuwe soorten gerechten of hun eigen etablissem*nten te openen. Het is geen toeval dat Milaan veel soorten internationale gerechten biedt, die in andere Italiaanse steden moeilijker te vinden zijn

Deze diversiteit wordt ook gewaardeerd door de plaatselijke bevolking, die graag nieuwe smaken ontdekt en dorst naar innovatie en creativiteit. Hier is een overzicht van de beste restaurants in Milaan.

Table des matières

Al Mercato

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (1)

Deels hamburgertent, deels gastronomisch restaurant, Al Mercato combineert streetfoodfilosofie met haute cuisine bedoelingen. Er zijn hier twee soorten hamburgers: de klassieke met sla, tomaat, komkommer en rode ui; en de tartaarburger met mosterd, geitenkaas en bieslook. De speciale hamburgers veranderen dagelijks en worden allemaal geserveerd met uienringen, kaas en Chips.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Iyo

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (2)

Iyo experimenteert met de moderne Japanse keuken die traditionele recepten combineert met Italiaanse smaken. Het restaurant biedt plaats aan 80 personen en vanuit de open keuken kunt u zien hoe de koks de gerechten bereiden. Er zijn ook glimmende toonbanken in het midden van de ruimte, waar de koks de sushi bereiden. Iyo’s specialiteiten zijn nigiri, carpaccio en tempura.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Ristorante Berton

Creatief minimalisme is wat de keuken van chef Andrea Berton definieert. Van de keuze van de ingrediënten tot de samenstelling ervan op het bord, Berton is niet gebonden aan een bepaalde Italiaanse culinaire traditie. Toch innoveert hij graag door verschillende regionale voedselinvloeden te combineren. Deze creativiteit proef je in gerechten als lasagne met duif en lamsrack met een paprika gevuld met ricotta, ui en groene saus. Er is ook een degustatiemenu, dat de chef u vanwege zijn complexiteit voorstelt te delen met de rest van uw tafel. Het restaurant heeft grote ramen die uitzicht bieden op Porta Nuova.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Ristorante Cracco

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (3)

Carlo Cracco is een van de meest gerenommeerde Italiaanse chefs van dit moment. De chef heeft zijn eigen restaurant geopend in de Galleria Vittorio Emanuele II, een exclusief winkelcentrum. Het restaurant beslaat vijf verdiepingen en is ontworpen als een voedselimperium. Op de begane grond bevindt zich een café-bistro, ideaal voor ontbijt of lunch. Boven is het fine dining restaurant, met drie eetzalen en twee privéruimtes voor intieme bijeenkomsten of speciale vieringen. Op het menu staan veel Milanese klassiekers, zoals saffraanrisotto, gegrild beenmerg en leverstoofpot. De Sala Mengoni op de vijfde verdieping is gereserveerd voor evenementen.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Seta

Dit restaurant met twee Michelin-sterren ligt in de tweede binnenplaats van het Mandarin Oriental Hotel en heeft grote ramen waardoor u chef Antonio Guida aan het werk kunt zien. Diep geworteld in de regio Puglia in Zuid-Italië voegt de chef Toscaanse en Franse (waar hij studeerde) invloeden toe aan de Puglia-recepten. Het menu staat vol heerlijkheden, met gerechten als tortelli gevuld met eend, pompoen, pecorino kaas en rode wijn saus; geroosterde blauwe kreeft met zabaglione Loazzolo, aardappelen en matcha thee; en naar kruiden geurende lam, inktvis inkt polenta en gevulde paprika’s. Een van de beste manieren om Guida’s talenten te waarderen is het bestellen van het proefmenu, waarmee u alles kunt proeven, van voorgerechten tot desserts, bereid door Nicola Di Lena.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Enrico Bartolini – MUDEC

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (4)

Enrico Bartolini is waarschijnlijk een van de beroemdste Italiaanse koks. Hij is de enige kok in de geschiedenis van de Michelingids die tegelijkertijd vier sterren heeft gekregen, waarvan twee voor zijn populaire restaurant in het Museum van Culturen in Milaan (MUDEC). Het restaurant ligt in het centrum van het Design District, op de derde verdieping van het museum. Het biedt wat deskundigen uit de sector haute cuisine noemen, vanwege de harmonieuze eenvoud die een reeks seizoensgebonden ingrediënten met elkaar verbindt die als een kunstwerk op het bord worden gelegd. Er zijn twee proefmenu’s, Be Contemporary en Be Classic, en een reeks a la carte gerechten. De Be Classic omvat gerechten als bottoni met cacciucco en gegrilde octopus, en risotto met rode rapen en gorgonzolasaus.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Serica

Chinese culinaire traditie ontmoet Italiaanse keuken bij Serica. Deze fusie is de filosofie van chef Chang Liu’s Milanese restaurant. Hier vertegenwoordigen de gerechten de vereniging van de twee culturen in vorm, ingrediënten en techniek. Bovendien benadrukt de keuken de seizoensgebondenheid. Enkele voorbeelden? Wonton met Emiliaanse vulling en parmezaanse saus, en duif xin jiong met gekonfijte pompoen, cantharellen en spinaziesaus.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Da Giannino – L’Angolo d’Abruzzo

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (5)

De sfeer in Da Giannino is warm en vriendelijk – een klassiek kenmerk van gastvrijheid in Abruzzo, een regio in Zuid-Italië. De porties zijn overvloedig, dus als u verschillende recepten wilt proberen, is de gezinsaanpak altijd een goede optie. Spaghetti alla chitarra met lamssaus is een goede keuze.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Joia

Joia is een van de beste vegetarische restaurants in de stad. Met een Michelinster sinds 1996 is het de tempel van chef-kok Pietro Leemann. De inrichting van het restaurant is minimaal en verfijnd, wat sterk contrasteert met de kleurrijke gerechten. Het menu benadrukt de seizoensgebondenheid van de ingrediënten; de boekweitbroodjes gevuld met bloemkool en harissa zijn erg populair.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

L’Alchimia Ristorante en Lounge Bar

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (6)

Je kunt hier de hele avond doorbrengen. L’Alchimia is een gezellig restaurant met 50 zitplaatsen en houten tafels zonder tafelkleden. Als u de voorkeur geeft aan een intiemere sfeer, kies dan voor de privékamer met een tafel voor acht personen die uitkijkt op de keuken van chef-kok Davide Puleio. De risotto Milaan-Rome – een klassieke Milanese risotto met een Romeinse twist (de chef komt uit de Italiaanse hoofdstad) – is bijzonder goed. Sluit de avond af in de loungebar, comfortabel zittend op een sofa, nippend aan een La Mia Milano, een co*cktail gemaakt met Cocchi Storico vermouth, Campari, Rabarbaro Zucca en gember.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

28 Posti

Na het verlaten van deze bistro zullen bezoekers waarschijnlijk veel praten over het eten – maar ook over de inrichting van het restaurant. De meubels zijn gemaakt door de gevangenen van het Istituto Penitenziario di Bollate, dankzij de samenwerking tussen 28 Posti en de NGO Liveinslums. Het programma, opgericht door Silvia Orazi en Gaetano Berni, heeft tot doel gevangenen een vak te leren dat hen kan helpen bij hun reïntegratie in de maatschappij. Alles wat u in het restaurant ziet is gemaakt van gerecycleerde materialen, en het menu verandert om de twee maanden. In de keuken van de getalenteerde chef-kok Marco Ambrosino speelt duurzaamheid een belangrijke rol, vooral bij de inkoop van ingrediënten.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Manna

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (7)

Het menu van chef Matteo Fronduti omvat vlees- en visopties, met recepten gebaseerd op de Lombardische traditie. Zelfs de namen van de gerechten zijn intrigerend: probeer de All Smoke, dat is spaghetti met raapstelen, mierikswortel en gerookte haring. Van de hoofdgerechten is de romige baccalà met polenta taragna en pittige sinaasappelchutney erg lekker.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Ada e Augusto – Cascina Guzzafame

Ada e Augusto, gevestigd in een boerderij, is de creatie van de in Japan geboren chef-kok Takeshi Iwai. Hij drukt zich uit met gerechten die een intrigerende mix zijn van de Italiaanse en Japanse keuken. Tot de favorieten van het menu behoren rode raap en amandel, tempura, capocollo en passievrucht, rundvlees met brood en pittig merg. Sluit de maaltijd af met de chocolade-hazelnootsoufflé met gerookt ijs.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Waar te eten in Milaan? Onze 13 favoriete restaurants - (2024)
Top Articles
Porsche Girl Photos Head
Restaurant Helena Braunschweig
7 C's of Communication | The Effective Communication Checklist
Melson Funeral Services Obituaries
Fat Hog Prices Today
Visitor Information | Medical Center
Ds Cuts Saugus
Sarah F. Tebbens | people.wright.edu
Ati Capstone Orientation Video Quiz
What Auto Parts Stores Are Open
Khatrimaza Movies
Chase Claypool Pfr
Obituary Times Herald Record
Craigslist Labor Gigs Albuquerque
Cranberry sauce, canned, sweetened, 1 slice (1/2" thick, approx 8 slices per can) - Health Encyclopedia
Driving Directions To Atlanta
California Department of Public Health
R/Afkarena
10 Free Employee Handbook Templates in Word & ClickUp
TS-Optics ToupTek Color Astro Camera 2600CP Sony IMX571 Sensor D=28.3 mm-TS2600CP
Sivir Urf Runes
Roster Resource Orioles
Pickswise Review 2024: Is Pickswise a Trusted Tipster?
Drift Boss 911
Conan Exiles Sorcery Guide – How To Learn, Cast & Unlock Spells
Jail View Sumter
St Clair County Mi Mugshots
Garnish For Shrimp Taco Nyt
Hood County Buy Sell And Trade
Galaxy Fold 4 im Test: Kauftipp trotz Nachfolger?
Water Temperature Robert Moses
55Th And Kedzie Elite Staffing
Mynahealthcare Login
Free T33N Leaks
Winterset Rants And Raves
Craigs List Jax Fl
Sam's Club Gas Price Hilliard
Franklin Villafuerte Osorio
MethStreams Live | BoxingStreams
Gideon Nicole Riddley Read Online Free
Wbli Playlist
SOC 100 ONL Syllabus
Midsouthshooters Supply
Nearest Ups Office To Me
NHL training camps open with Swayman's status with the Bruins among the many questions
Craigslist Tulsa Ok Farm And Garden
Second Chance Apartments, 2nd Chance Apartments Locators for Bad Credit
Coffee County Tag Office Douglas Ga
Hdmovie2 Sbs
303-615-0055
Mike De Beer Twitter
Varsity Competition Results 2022
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5829

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.